Azza Izzura Enterprise PG0239258-P. Powered by Blogger.
RSS

Set Cadar Pengantin Bajet


6 TIPS BAJET HIAS SENDIRI BILIK PENGANTIN ANDA CADAR KAHWIN BAJET



Pemilihan cadar jugak amat penting bagi menentukan tema perkahwinan anda untuk mendekorasikan bilik tidur kepada bakal pengantin … 
Tentukan tema pilihan warna kesukaan anda..

CADAR KAHWIN BAJET

1.Pilihan sesuai warna bilik
Pilihan warna yang sesuai untuk bilik pengantin adalah warna putih. Warna putih dapat menaikkan lagi seri bilik pengantin apabila dikombinasikan dengan warna lainnya.Kalau anda mahukan bilik tersebut kelihatan lebih menarik dan nampak luas,gunakan hanya dua warna sahaja iaitu warna putih dan warna lain yang anda suka .
Anda juga boleh memilih warna-warna seperti merah jambu atau ungu kerana warna ini dapat menimbulkan mood yang lebih romantik.

2. Pemilihan perabot yang sesuai dengan konsep.

Ukur keluasan bilik pengantin sebelum anda membeli perabot baru. Pastikan perabot yang dibeli padan dengan keluasan bilik pengantin. Anda juga boleh menyusun beberapa keping cermin untuk memberikan kesan ruang yang luas di dalam bilik pengantin itu. Pastikan juga katil dan meja sisi diletakkan kedudukan yang sesuai. Elakkan daripada meletak katil bertentangan dengan pintu masuk. Lebih-lebih lagi jika pintu tersebut menghadap ruang tamu.

3. Padankan warna langsir dengan warna dinding [feature wall] dan juga cadar.

Jika bilik pengantin anda kecil, pilihlah langsir polos atau dengan corak motif yang lebih kecil kerana ia dapat menampakkan bilik pengantin tersebut kelihatan luas dan tidak serabut.

4.Pemilihan Cadar yang Sesuai.

Tips ini adalah sangat penting. Pilhlah cadar yang sesuai dengan konsep perkahwinan anda. Pilih kemasan yang lembut dan ringkas serta elakkan corak terlalu sarat kerana akan menjadikan suasana kamar menjadi sesak dan tidak menarik.Contoh warna pilihan adalah warna polos atau neutral.
Jika bilik pengantin anda tidak mempunyai penghawa dingin, jangan sesekali menggunakan cadar jenis satin atau yang jenis berkilat-kilat. Memang cantik apabila dipandang mata,tetapi jika salah pemilihan,ia akan membuatkan tidur anda tidak nyenyak sepanjang malam dek kepanasan. Anda haruslah mengutamakan keselesaan semasa membuat pilihan.

5. Pencahayaan yang cukup.

Anda mahukan kesan dramatik? Jangan lupa letakkan lampu meja atau lampu katil yang bercahaya kuning dan boleh dimalapkan untuk memberikan kesan eksklusif dan romantis.

6. Penggunaan Aksesori.

Jika anda mahu menggunakan bunga untuk menghias bilik pengantin,biarlah bunga tersebut yang ringkas atau tidak berlebihan – lebihan .Pilihan warna bunga pula haruslah tidak lari dari tema yang anda pilih untuk bilik pengantin. Anda juga boleh menggunakan bunga-bunga segar kerana tidak dapat dinafikan,kewujudan bunga sebagai hiasan akan dapat menyuntik elemen seri kepada bilik pengantin itu sendiri .

Jangan lupa SHARE artikel ini ya!



DAPATKAN SET CADAR PENGANTIN KELUARAN AUGY COLLECTION DENGAN HARGA PROMOSI SEMENTARA STOK MASIH ADA YA...


Kepada pengantin yang bakal berkahwin tidak lama lagi tapi tak tahu nak cari cadar pengantin , Augy Collection ada buka promosi cadar pengantin tau sekarang !! Jom grabb sebelum promosi tamat .. kepada sesiapa yang tak tahu nak hadiahkan kpd rakan anda yang bakal berkahwin nanti boleh lah beli satu set cadar dari Augy ni yang pasti best product tau !! Anda boleh tentukan pilihan tema perkahwinan mengikut bajet anda sendiri dengan Cadar Kahwin Bajet koleksi dari Augy Collection. Jom dapatkan sekarang tengah promosi.



MEMORI NOSTALGIA SILAM  - Eksklusif & Evegreen  harga RM299.90

SESUCI PUTIH PENGANTIN - Material Satin

Material Satin 

Material Satin

Material Satin

Material Satin

Material Satin




Rupa real cadar pengantin Augy KOD CK3


Scene dari Drama Astro "Lelaki Macam Dia" yang dilakonkan oleh Izreen Azminda (tu yang baju merah kat belakang tuu..) yang menggunakan Cadar Pengantin Augy KOD CK3 dalam penggambaran tersebut. Cantikkaaannn...?





  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Post a Comment

Call/SMS/Whatsapp : 013-4268676

My photo
Bertam, Kepala Batas, Pulau Pinang, Malaysia
Saya hanya menjalankan business ini secara online atau ambil sendiri.